Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Marţi, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

13 Iunie 2018
Vizualizari: 521
Comentează add

Pentru următorul buget pe termen lung Comisia Europeană propune triplarea fondurilor pentru migraţie ilegală şi gestionarea frontierelor

Comisia Europeană propune triplarea fondurilor pentru migraţie ilegală

amalia-bojescu

 

De la 13 miliarde de euro la 34,9 miliarde de euro - este suma propusă de Comisia Europeană pentru următorul buget pe termen lung 2021 - 2027.

Comisia doreşte instrumente de finanţare mai flexibile pentru a aborda evenimentele migratoare neprevăzute dar şi protecţia frontierelor.

"Munca noastră nu s-a terminat şi nu se va încheia prea curând" - spunea comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos care preciza că toate schimbările majore necesită resurse financiare pe măsură, de aceea a propus creşterea sumelor alocate în această direcţie, respectiv migraţia şi administrarea frontierelor.

"Eforturile noastre financiare vor avea două destinaţii: fonduri pentru migraţie şi acordarea azilului şi administrarea frontierelor. Este esenţial să permitem cetăţenilor noştri să se bucure de spaţiul Schengen, fără controlul intern al graniţelor.

Nu mai putem continua politica de ping pong. Cine este responsabil de problema migraţiei şi de protecţia graniţelor? Uniunea Europeană, în întregul ei, este responsabilă, cu toţi membrii ei. Cetăţenii noştri aşteaptă soluţii sustenabile la aceste probleme. Ei vor să ofere ospitalitate celor care au nevoie, dar nu trebuie să se abuzeze de ea"  - mai spunea comisarul european pentru migraţie Dimitris Avramopoulos.

Va fi creat un nou fond separat pentru gestionarea integrată a frontierelor, iar Agenţia Europeană pentru protecţia frontierelor şi a pazei va fi consolidată în continuare printr-un nou organism permanent de aproximativ 10 mii de poliţişti de frontieră. 


Etichete Comisia EuropeanamigratieDimitris AvramopoulosAgenţia Europeană pentru protecţia frontierelor şi a pazeiSchengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live