Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

27 Februarie 2017

Comisia Europeană alocă bani institutelor specializate, cercetării, pentru a stabili precis nivelul ameninţărilor şi măsurile ce trebuie întreprinse.

Comisia Europeană cere monitorizarea datelor din domeniul pescuitului Comisia Europeană cere monitorizarea datelor din domeniul pescuitului - Conține audio

george-nuta

Exploatarea intensivă a resurselor de peşte, dar şi poluarea au dus la diminuarea semnificativă a stocurilor la nivel mondial, unele fiind acum pe lista roşie, adică ameninţate cu dispariţia.

Comisia Europeană alocă bani institutelor specializate, cercetării, pentru a stabili precis nivelul ameninţărilor şi măsurile ce trebuie întreprinse.

AUDIO: Europa verde.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” din Constanţa este implicat în acest proces la Marea Neagră. Amănunte ne oferă directorul institutului, domnul Simion Nicolaev.   

Simion Nicolaev: Noi stabilim şi urmărim colectarea datelor din punct de vedere biologic. Nu numai parametrii de descărcare, respectiv capturile, cantităţile aruncate în mare şi aşa mai departe, dar şi elemente de analiză populaţională care servesc şi ajută la determinarea mortalităţii de pescuit şi a altor indicatori tipici pe care Comisia Europeană ni-i cere.

În egală măsură suntem obligaţi să monitorizăm şi alte specii cum este rapana, o specie invazivă care constituie obiectul unei exploatări mai speciale, dar care a dat o notă de bogăţie pescăriilor româneşti.

Este o specie care în urmă cu 70-80 de ani a apărut pentru prima dată în Marea Neagră.

A căpătat un loc bine definit în nişa ecologică, a devenit resursă şi este exploatată în prezent, cu rezultate şi cu aspecte economice deosebit de pozitive pentru pescari.


Etichete comisi aeuropeanaeuropa verdepescuit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live