Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

29 Octombrie 2009
Vizualizari: 1281
Comentează add

România trebuie să îşi facă ordine în privinţa drepturilor de proprietate din telecomunicaţii.

Comisia Europeană avertizează România

Comisia Europeană a iniţiat astăzi o procedură legală împotriva României pentru nerespectarea normelor comunitare privind separarea dintre autorităţile de reglementare şi furnizorii de servicii în sectorul telecomunicaţiilor.

Aceasta este a doua procedură de încălcare a dreptului comunitar în telecomunicaţii, prima referindu-se la independenţa autorităţii de reglementare a sectorului, aflată în curs de desfăşurare.

Comisia Europeană cere României să se asigure că autorităţile de reglementare în domeniul telecomunicaţilor nu au interese economice pe piaţă.

Conform normelor europene, statele membre care păstrează drepturi de proprietate sau control asupra firmelor furnizoare de servici de telecomunicaţii trebuie să asigure separarea efectivă a funcţiei de reglementare de activităţile legate de proprietate sau control.

În România, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale exercită unele atribuţii de reglementare, ca de exemplu alocarea frecvenţelor de radio şi în acelaşi timp este acţionar la două societăţi care furnizează servicii, Romtelecom şi Radiocom.

Scrisoarea de punere în întârziere trimisă astăzi României este prima etapă a procedurii legale.


Etichete telecomunicaţii,unuinea europeană,instituţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live