Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Ianuarie 2021
Vizualizari: 162
Comentează add

Comisia Europeană averizează producătorii de vaccinuri anti-COVID-19

sergiu-stet

 Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Preşedintele Comisiei Europene a avertizat firmele producătoare de vaccin că trebuie să îşi respecte angajamentele, în contextul în care disputa legată de reducerea livrărilor creşte.

Conform corespondentului BBC, Ursula von der Leyen a afirmat, în cadrul unei întâlniri virtuale a Forumului Economic Mondial, că toate exporturile de vaccinuri către ţările din afara UE vor fi monitorizate.

"Uniunea Europeană şi alţii au ajutat cu bani, au fost investite sume mari pentru a construi capacitatea de cercetare şi dispozitive de producţie în scurt timp. Europa a investit miliarde pentru a ajuta crearea primelor vaccinuri împotriva COVID-19 din lume, pentru a crea un bun cu adevărat global, comun, iar acum, companiile trebuie să le livreze. Trebuie să îşi onoreze datoriile", a declarat ea.

Anterior, ministrul german al sănătăţii a afirmat că nu este vorba ca Europa să fie pe primul loc, ci ca Europa să îşi primească partea corectă.

Adresându-se Forumului Economic Mondial, preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a condamnat naţionalismul în vaccinare din partea celor mai bogate ţări. El a afirmat că unele guverne au comandat cu mult mai multe doze de vaccin împotriva coronavirusului decât le sunt necesare şi a făcut un apel către acestea de a elibera stocurile în plus. Africa de Sud nu a primit încă niciun vaccin.


Etichete Ursula von der LeyenComisia Europeanăvaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live