Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Arina Petrovici

6 August 2015
Vizualizari: 725
Comentează add

Christos Stylianides, comisarul European pentru ajutor umanitar a declarat că Uniunea Europeană nu va abandona libienii care suferă de pe urma conflictului.

Comisia Europeană, ajutor umanitar de 6 milioane de euro pentru Libia Comisia Europeană, ajutor umanitar de 6 milioane de euro pentru Libia - Conține audio

arina-petrovici

Comisia Europeană va acorda Libiei un ajutor umanitar în valoare de 6 milioane de euro.

De la debutul actualei crize umanitare, la mijlocul anului trecut, Comisia a contribuit, în total, cu aproape 9 milioane de euro.

Comisia Europeană este îngrijorată de ameninţările majore de securitate şi de nevoile tot mai mari de protecţie a civililor libieni.

Situaţia în Libia este volatilă, iar civilii sunt primele victime ale violenţelor armate prelungite, precum confruntările între triburi ori între miliţii.

Audio: Agenda europeana. Euranet Plus.

Cele mai afectate de luptele continue sunt oraşele Tripoli şi Benghazi şi împrejurimile lor, în timp ce accesul organizaţiilor umanitare la cei care locuiesc în Sirta şi Derna, din estul ţării, este şi mai îngreunat din cauza prezenţei grupării radicale Statul Islamic.

De la debutul actualei crize, la mijlocul anului trecut, 2,4 milioane de oameni au fost afectaţi, dintr-o populaţie totală de 6,25 de milioane, Iar până în prezent, peste 434.000 de persoane au fost strămutate forţat, ajungând să dubleze numărul celor de anul trecut.

Pentru a răspunde celor mai acute nevoi ale civililor din Libia, Uniunea Europeană furnizează ajutor umanitar de urgenţă, medical, financiar, asistenţă psiho-socială, dar şi diverse produse de igienă.

Sunt sprijiniţi, totodată, migranţii, refugiaţii şi solicitanţii de azil, care se numără printre cei mai afectaţi de conflict.

Christos Stylianides, comisarul European pentru ajutor umanitar a declarat că Uniunea Europeană nu va abandona libienii care suferă de pe urma conflictului: răspunsul umanitar impartial şi neutru al Uniunii – a spus el – este crucial şi acordat exclusiv pentru nevoi urgente.

“Cerem tuturor părţilor implicate în conflict să pună capăt atacurilor împotriva civililor şi a infrastructurii civile, precum spitalele şi şcolile, şi să asigure de urgenţă accesul umanitar neîngrădit şi în condiţii de siguranţă la toţi oamenii în nevoie” – a mai spus comisarul european.

Acest nou ajutor de 6 milioane de euro va finanţa livrarea de articole casnice şi de igienă, pături, saltele, dar şi de medicamente pentru persoanele cele mai vulnerabile.

Nu în ultimul rând, banii vor veni în ajutorul organizaţiilor umanitare, pentru a evalua cât mai corect situaţia şi a îmbunătăţi răspunsul la necesităţile din teren.


Etichete Euranet PlusComisia EuropeanăUEBruxellesajutor umanitarLibiaconflictChristos Stylianides

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live