Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Arina Petrovici

16 Aprilie 2015
Vizualizari: 737
Comentează add

Comisia Europeană a anunțat și iniţierea unei investigaţii formale împotriva Google, vizând sistemul de operare Android pentru smartphone-uri.

Comisia Europeană acuză Google că a încălcat legile antitrust în Europa Comisia Europeană acuză Google că a încălcat legile antitrust în Europa - Conține audio

arina-petrovici

Euranet Plus.

Comisia Europeană a anunţat oficial miercuri că a trimis o "declaraţie de obiecţii" către Google, acuzând gigantul american din domeniul IT că a încălcat legile antitrust în Europa.

Executivul de la Bruxelles afirmă că Google a abuzat de poziţia pe care o are în Europa, favorizând "în mod sistematic" serviciul Google shopping pentru compararea preţurilor produselor în detrimentul altor instrumente similare.

De asemenea, Comisia Europeană a anunțat și iniţierea unei investigaţii formale împotriva Google, vizând sistemul de operare Android pentru smartphone-uri.

Audio: Europa la zi. (Euranet Plus)

Comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, și-a afirmat îngrijorarea că Google a oferit un avantaj nedrept propriului serviciu de comparare a preţurilor, încălcând astfel reglementările antitrust ale Uniunii Europene.

Google are acum oportunitatea să convingă Comisia că situaţia nu stă aşa. În orice caz, dacă investigaţia va confirma îngrijorările noastre, atunci Google va trebui să suporte consecinţele legale şi să-şi schimbe modul în care îşi conduce afacerea în Europa – a subliniat dna Vestager, într-un comunicat.

Google va avea la dispoziţie 10 săptămâni pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de Comisia Europeană şi va avea posibilitatea să fie audiată, pentru a-şi susţine punctul de vedere.

La rândul său, Comisia ar putea impune amenzi de până la 10% din veniturile obţinute de Google la nivel global şi ar putea cere companiei să-şi modifice practicile folosite în conducerea afacerilor.

Tot miercuri, comisarul Vestager a anunțat lansarea unei investigaţii formale împotriva Google care vizează sistemul de operare Android pentru telefoanele inteligente.

Smartphone-urile, tabletele şi dispozitivele de această natură joacă un rol din ce în ce mai important în viaţa de zi cu zi a oamenilor şi vreau să mă asigur că pieţele din acest domeniu pot creşte fără limitări impuse de altă companie – a explicat Margrethe Vestager.

Comisia Europeană va examina dacă Google impune condiţii necompetitive producătorilor de telefoane inteligente, care favorizează, în cele din urmă, aplicaţiile produse de compania americană, cum ar fi YouTube.

Google, însă, a respins orice acuzaţii pentru presupuse practici neconforme cu legislaţia europeană şi a precizat că Android este o platformă deschisă, distribuită gratuit.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia Europeana acuza Googlea încălcat legile antitrustEuropainvestigatiesistemul de operare AndroidsmartphoneComisarul european pentru ConcurenţăMargrethe VestagerYoutubetableteshoppingcomparare preturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live