Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Luni, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2018
Vizualizari: 340
Comentează add

Din grup fac parte 39 de experţi, care au fost aleşi în urma unui proces public de selecţie, menţionează un comunicat al Comisiei.

Comisia Europeană a format un grup pentru combaterea știrilor false

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Comisia Europeană a format un grup la nivel înalt, care să elaboreze o strategie în vederea combaterii fenomenului ştirilor false, fake news, şi a dezinformării în mediul online.
 
Din grup fac parte 39 de experţi, care au fost aleşi în urma unui proces public de selecţie, menţionează un comunicat al Comisiei.
 
Aceştia provin din ţări membre ale Uniunii şi sunt specializaţi, în general, în proprietare intelectuală, drepturi de autor şi legislaţie mass-media.
 
Grupul îi va oferi consultanţă Comisiei Europene cu privire la fenomenul răspândirii conţinutului fals, va defini rolurile şi responsabilităţile părţilor relevante, va evalua dimensiunea internaţională şi riscurile acestui fenomen şi va formula recomandări.
 
Printre cei 39 de experţi se numără şi profesor universitar doctor Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, SNSPA - din Bucureşti. 

Etichete Comisia Europeanăstiri falsefake news

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live