Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Mai 2022
Vizualizari: 774
Comentează add

A fost eliminat din legislație articolul care definea comportamentul agresiv, iar șoferii vitezomani vor avea dovadă cu care vor putea circulă două săptămâni.

Comisia de Transporturi a relaxat mai multe sancțiuni din noul Cod Rutier

alex-lancuzov

 Politia Rutieră. Foto: facebook.com/ministeruldeinterne

Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a relaxat prin vot mai multe sancțiuni din noul Cod Rutier. Astfel, a fost eliminat din legislație articolul care definea comportamentul agresiv, iar șoferii vitezomani vor avea dovadă cu care vor putea circulă două săptămâni.

Președintele Comisie de Transporturi, deputatul Cătălin Drulă, fost ministru al transporturilor:

Cătălin Drulă: Şi au mai scos o serioe de prevederi care erau pentru o contravenție foarte gravă: depășirea cu peste 70 de km pe oră a vitezei de circulație. Haideți să ne imaginăm o situație în care avem o cursă ilegală de mașini în centrul unui oraș, unde sunt pietoni pe margine, 200 de km pe oră prin București sau prin Timișoara, să spunem. Poliția îl oprește, îi suspendă dreptul de a conduce patru luni. Noile măsuri pe care le introdusese guvernul prevedeau că dovada înlocuitoare a permisului de conducere este fără drept, deci au mers cu 200 km pe oră prin oraș, nu mai pleci cu mașina de acolo. Domnii din comisie și de la PSD, PNL și UDMR nu pot să circule cu viteză legală în România, că altfel nu se înțelege de ce sunt atât de împotriva unor măsuri care înseamnă pur și simplu respectarea regulilor.

Ordonanța de urgență prin care s-a modificat Codul Rutier, adică au fost înăsprite pedepsele pentru șoferii vitezomani și agresivi, este în vigoare de la sfârșitul lunii februarie și a fost emisă pentru a reduce numărul de accidente grave. România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul siguranței rutiere și s-a angajat ca până în anul 2030 să reducă la jumătate numărul victimelor din accidentele de circulație.


Etichete Cod Rutiersanctiunirelaxare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live