Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

26 Aprilie 2018
Vizualizari: 577
Comentează add

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat solicitarea Partidului Naţional Liberal de sesizare a Comisiei de la Veneţia.

Comisia de la Veneţia sesizată cu privire la modificarea legilor justiţiei

alina-stanuta

  Preşedintele Comisiei juridice a APCE, Frank Schwabe.                     Foto: frank-schwabe.de.

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat solicitarea Partidului Naţional Liberal de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările aduse legilor justiţiei.

Senatorul liberal Alina Gorghiu, membră a delegatiei României la APCE, a declarat că acest demers reprezintă o victorie pentru PNL, în contextul în care procesul legislativ pentru cele trei legi nu s-a finalizat. Ea şi-a exprimat speranţa că opinia Comisiei de la Veneţia va fi luată în considerare, chiar dacă este consultativă.   

"Este un moment important să înţelegem că nu putem să pretindem că suntem ţară europeană şi, în acelaşi timp, să nu ne băgăm pe expertiză europeană atunci când vorba de justiţie. Sper că, de data aceasta, domnul Dragnea să fie mai înţelept şi mai echilibrat, să accepte temporizarea acestor legi până când vom avea opinia experţilor Comisiei de la Veneţia. Voi solicia, împreună cu colegii mei, suspendarea procesului legislativ până la momentul la care se obţine acest aviz", a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Judecătorii Curţii Constituţionale au admis parţial sesizarea formulată de PNL, USR şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la statutul magistraţilor, iar dispoziţiile neconstituţionale vor fi reexaminate de legislativ.

Pe de altă parte, CCR a respins plângerile referitoare la modificările aduse legii privind organizarea judiciară şi a celei care reglementează funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.


Etichete Alina GorghiuAPCEAdunarea Parlamentară a Consiliului Europeilegi justiţiemagistraţiCSMCurtea Constituţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live