Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

6 Iulie 2018
Vizualizari: 596
Comentează add

Preşedintele Comisiei a anunţat că la sesiunea plenară din 22-23 iunie, Comisia a discutat despre reforma judiciară din România, iar o opinie preliminară va fi publicată în iulie.

Comisia de la Veneţia i-a răspuns preşedintelui CCR, Valer Dorneanu

catalina-cretu

 Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio.               Foto: twitter.com/giannibuquicch1.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, i-a trimis preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o scrisoare de răspuns la demersul similar al acestuia prin care îl informa despre presiunea exercitată  asupra Curţii Constituţionale din România.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia reaminteşte, în scrisoarea sa, că libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, dar deţinătorii funcţiilor publice trebuie să se abţină în criticile lor.
 
Criticile nerespectuoase şi apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curţii sunt inadmisibile, mai spune Gianni Buquicchio. Înaltul demnitar precizează că deciziile Curţilor Constituţionale sunt definitive şi obligatorii şi trebuie sa fie implementate.
 
La rândul lor, şi aceste instituţii au responsabilitatea de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituţia şi cu principiile sale, subliniază preşedintele Comisiei de la Veneţia.
 
El adaugă că la recenta sesiune plenară din 22- 23 iunie, Comisia a discutat despre reforma judiciară din România, iar o opinie preliminară va fi elaborată în cursul acestei luni.

Etichete Gianni BuquicchioComisia de la VeneţiaCurtea ConstituţionalăCCRscrisoareValer Dorneanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live