Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

28 Iunie 2018
Vizualizari: 1732
Comentează add

Comisia specială pentru legile justiţiei a început dezbaterile privind modificarea Codului Penal.

Comisia Iordache a reluat discuțiile la codurile penale

alina-stanuta

Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei. Foto: Arhivă.

Comisia specială pentru legile justiţiei a început astăzi dezbaterile privind modificarea Codului Penal şi a reuşit să adopte deja mai multe amendamente, după cum relatează redactorul nostru Alina Stănuţă. 

Parlamentarii din Comisia specială dezbat şi votează într-un ritm destul de accelerat amentamentele la Codul Penal, iar una dintre cele mai aşteptate modificări se referă la redefinirea abuzului în serviciu.

Până în acest moment, senatorii şi deputaţii au votat un amendament potrivit căruia, în cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă în integralitate, neputându-se combina prevederi din legi succesive.

Cel mai aşteptat articol este 297, care definişte infracţiunea de abuz în serviciu.

Au fost depuse mai multe amendamente de către parlamentari, care prevăd praguri mai mari sau mai mici pentru abuzul în serviciu.

De exemplu, unii parlamentari propun un prag 200 de mii de euro pentru prejudiciu, iar alţii propun introducerea unui prag de 200 de mii de lei şi scăderea pedepselor maxime de la şapte la trei ani de inchisoare.

În urma discuţiilor de astăzi din comisie, vom vedea ce formă rezultă, iar documentul va intra în dezbaterea Senatului, ca primă cameră sesizată, cel mai probabil săptămâna viitoare, când senatorii sunt convocaţi în sesiune extraordinară.


Etichete legile justitieicomisia iordacheabuz in serviciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live