Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Noiembrie 2018
Vizualizari: 437
Comentează add

Comisarii Gărzii de Mediu au demarat o anchetă la depozitul de materiale plastice din Ploieşti,unde a izbucnit duminică un incendiu.

Comisarii Gărzii de Mediu: anchetă la Ploieşti

radu-dobritoiu

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu derulează o anchetă cu privire la modul în care deşeurile din plastic care ard de duminică la un depozit de materiale plastice din municipiul Ploieşti au ajuns în acel perimetru, având în vedere că nu există nicio autorizaţie în acest sens emisă de vreo autoritate de mediu, anunţă Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.

'Din dispoziţia doamnei ministru Graţiela Gavrilescu, comisarii GNM derulează, în paralel cu acţiunile de monitorizare, o anchetă cu privire la modul în care deşeurile din plastic care ard au ajuns în acel perimetru, având în vedere că nu există nicio autorizaţie în acest sens emisă de vreo autoritate de mediu. Precizăm că o astfel de faptă se sancţionează cu amendă şi sistarea activităţii, dar şi cu sesizarea organelor de cercetare penală, iar doamna ministru Gavrilescu a solicitat 'aplicarea drastică şi cu celeritate a măsurilor impuse de lege'', scrie ministerul pe reţeaua de socializare.

Un incendiu a izbucnit duminică după-amiaza la un depozit de materiale de materiale plastice din municipiul Ploieşti.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul a fost anunţat la 112 duminică, la ora 16:07, de paznicul depozitului. Flăcările au cuprins, iniţial, mase plastice şi utilaje, în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.

Ministerul Mediului, prin structurile sale teritoriale, realizează continuu măsurători la sol, în perimetrul incendiului, încă de duminică. Până în prezent, pentru ziua de duminică nu au existat riscuri pentru sănătatea populaţiei.

'Condiţiile meteo s-au schimbat, însă, începând de azi-dimineaţă, dispersia fiind îngreunată. Oricum, ca măsură preventivă, comisarii Gărzii de Mediu Prahova au recomandat locuitorilor din zonă să închidă ferestrele şi să nu părăsească locuinţele. Am solicitat şi sprijinul colegilor de la Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale, care au deplasat aero-laboratorul pentru determinări amănunţite. Imediat ce vom avea rezultatele, le vom pune la dispoziţia celor interesaţi', scriu reprezentanţii Ministerului Mediului.

Potrivit sursei citate, condiţiile meteo din perioada care urmează vor fi favorabile atenuării şi eliminării norului de fum.
 


Etichete Garda de Mediuincendiu Ploiestimase plastice incendiu Ploiesti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live