Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Victor Gheorghe

12 Noiembrie 2014
Vizualizari: 905
Comentează add

Doi comisari europeni încep miercuri un turneu în ţările care suferă cel mai mult din cauza epidemiei Ebola.

Comisari europeni, vizită în țările africane afectate de Ebola Comisari europeni, vizită în țările africane afectate de Ebola - Conține audio

victor-gheorghe

Euranet Plus.

La mai puţin de două săptămâni de la preluarea mandatului, comisarul pentru ajutor umanitar și gestionare a crizelor Christos Stylianides și comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară Vytenis Andriukaitis vor călători în epicentrul crizei Ebola: ţările africane Liberia, Guineea și Sierra Leone.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, scopul misiunii este de a vedea la faţa locului care sunt nevoile acestor ţări în lupta împotriva epidemiei şi cum poate Uniunea Europeană să continue să acorde asistenţă într-un mod bine coordonat.

Cei doi comisari europeni se vor întâlni cu reprezentanţi ai guvernelor și membri ai echipelor umanitare aflaţi pe teren.

Audio: Comisari europeni, vizită în țările africane afectate de Ebola.

Până acum, virusul Ebola a luat peste 4.900 de vieţi. Uniunea Europeană s-a angajat încă de la începutul crizei să răspundă la solicitările ţărilor afectate.

Până acum, statele membre și Comisia Europeană au mobilizat mai mult de 1 miliard de euro pentru asistență. Laboratoare mobile, experți umanitari și specialiști în boli infecțioase periculoase au fost trimiţşi în regiunile afectate.

Comisia Europeneană sprijină serviciile locale de sănătate și finanţează cercetarea pentru găsirea unor vaccinuri împotriva Ebola.

Încă de la începutul epidemiei Ebola, în martie 2014, la nivelul Comisiei europene a fost înfiinţat un Centru de răspuns la situaţia de criză.

A fost pus la punct un grup operativ care să reunească toate misiunile Comisiei și Serviciului European de Acțiune Externă, inclusiv delegațiile Uniunii în țările afectate.

Grupul operativ se întrunește zilnic la nivel operațional.

Statele membre și alte părți interesate, cum ar fi organizațiile internaționale și ONG-urile sunt invitate să participe.

Grupul operativ asigură legătura în mod constant cu Misiunea Națiunilor Unite pentru Ebola, Organizaţia Mondială a Sănătăţii și alți parteneri-cheie. 


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanăcomisariturneuEbolaepidemieajutor umanitarChristos StylianidesLiberiaAfricaGuineeaSierra LeoneVytenis Andriukaitis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live