Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu, Bruxelles

16 Iulie 2014
Vizualizari: 1289
Comentează add

Şefii de stat şi de guvern din UE se reunesc la Bruxelles în summit extraordinar, la care se vor decide, printre altele, şi numirile în funcţiile din cadrul instituţiilor europene.

Comisar european pentru agricultură, "un portofoliu relevant"

sorin-croitorescu-bruxelles

Parlamentul European Foto: captură Youtube

România îşi doreşte să păstreze şi pe viitor postul de comisar european pentru agricultură - a spus aseară la Radio România Actualităţi ministrul de externe, Titus Corlăţean.

"Este stabilită o prioritate legată de continuarea portofoliului agriculturii, care este un portofoliu cu consecinţe de natură economică importantă, cu un buget generos.

"Avem tot interesul ca în noul ciclu al Comisiei Europene România să păstreze un portofoliu relevant, important, care să reflecte faptul că ţara noastră în ultimii doi ani, în special, şi-a consolidat profilul", a spus ministrul de externe.

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană se reunesc astăzi la Bruxelles în summit extraordinar, la doar două săptămâni după Consiliul European de vară.

România va fi reprezentată de preşedintele Traian Băsescu.

Reuniunea va începe după ora 18:00, ora locală, cu tradiţionala intâlnire a şefilor de stat şi de guvern cu preşedintele Parlamentului European.

Va urma o discuţie cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, despre agenda strategică de acţiune a Uniunii Europene.

Numirile în funcţiile din cadrul instituţiilor europene, discutate la Bruxelles

La summitul de luna trecută au fost anunţate, de altfel, priorităţile pentru următorii cinci ani, cu orientarea principală spre creştere economică şi creare de locuri de muncă.

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, precizează, în scrisoarea de invitaţie către şefii de stat şi de guvern, că îi va informa şi despre rezultatul consultărilor pe care le-a avut în ultimele două săptămâni pe marginea numirilor în alte funcţii în cadrul instituţiilor europene.

Printre altele, este vorba chiar de cea de preşedinte al Consiliului, pe care o deţine, sau de cea de înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă şi de securitate, ocupata acum de Catherine Ashton.

Tot la dineul de lucru de diseară se va discuta şi despre situaţia din Ucraina şi din Orientul Mijlociu.


Etichete BruxellesParlamentul EuropeanComisia EuropeanăUETraian BăsescusummitJean-Claude JunkerHerman van RompuyTitus Corlăţeanagriculturăportofoliucomisar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live