Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Ianuarie 2019
Vizualizari: 520
Comentează add

Rusia ocupă primul loc în clasamentul celor mai importanţi parteneri comerciali ai Chinei în ceea ce priveşte "dinamica creştereii schimburilor comerciale".

Comerţul între Rusia şi China a depăşit 100 de miliarde de dolari

sergiu-stet

 Foto: paginaderusia.ro.

Volumul schimburilor comerciale dintre Rusia și China se ridica la peste 100 de miliarde de dolari, în anul 2018, exporturile companiilor ruseşti pe piața chineză crescând considerabil.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului din Republica Populară Chinează Gao Feng a declarat că, pe la mijlocul lunii decembrie 2018, volumul schimburilor comerciale dintre Rusia și China depăşise suma de 100 de miliarde de dolari, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, care citează AFP.
 
Potrivit oficialului chinez, s-a înregistrat "un record istoric". Datele vor fi făcute publice în zilele următoare.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului din Republica Populară Chinează, Gao Feng, a precizat că Rusia ocupă primul loc în clasamentul celor mai importanţi parteneri comerciali ai Chinei în ceea ce priveşte dinamica creştereii schimburilor comerciale ruso-chineze. 
 
Luna trecută, ministrul rus pentru dezvoltarea Extremului Orient Rus, Aleksandr Kozlov, a declarat că investiţiile chineze în Extremul Orient Rus în 2018 erau la nivelul de 80% din volumul total al investiţiilor străine în regiune.
 
În luna iunie 2018, Ministerul pentru Dezvoltarea Extremului Orient Rus a elaborat un program special de cooperare între Rusia şi China în Extremul Orient Rus şi regiunea Baikal.

Etichete Gao FengRusiaChinaAleksandr Kozlov,Baikalinvestiţiicomerţeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live