Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

22 August 2019
Vizualizari: 515
Comentează add

Măsura este necesară întrucât agenţii economici nu au niciun motiv să nu îşi modernizeze aceste aparate, spun reprezentanţii finanţelor.

Comercianţii fără case de marcat electronice vor fi mai aspru sancţionați

adrian-lungu-salaj

Comercianţii care nu au case de marcat electronice vor fi mai aspru sancţionaţi, potrivit unui proiect al Ministerului de Finanţe.

Măsura este necesară întrucât agenţii economici nu au niciun motiv să nu îşi modernizeze aceste aparate, spun reprezentanţii finanţelor.

În plus, ANAF-ul ar avea o mai bună evidenţă a încasărilor. 

Potrivit inspectorilor ANAF, până acum, lipsa acestor case de marcat cu jurnal electronic nu era sancționată, ci doar prin avertismente. Conform experţilor contabili, dotarea contribubililor cu noilor case de marcat urmăreşte reducerea evaziunii fiscale. Expertul contabil Alexandru Tamba.

Alexandru Tamba: În momentul în care introduc date în casele de marcat, toate aceste date se transmit, şi să fie un acces, să aibă ANAF-ul un acces la datele introduse în casele de marcat electronic cu jurnal electronic. Şi aceste date probabil vor avea nevoie de personal care să înceapă să urmărească, să vadă cum s-au încasat, să tragă anumite concluzii, după care să stabilească în cadrul coeficientului de risc a fiecărei firme unde se vor face controalele.

Din 2018 și până acum, peste 60.000 de contribuabili au beneficiat de prevederile Legii prevenției aplicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Potrivit ANAF, măsura de trecere la amenzi este necesară deoarece operatorii economici care încalcă obligația de dotare cu noile dispozitive nu au motive obiective pentru neconformare, în condițiile în care au fost emise autorizații de distribuție pentru aparatele de marcat care acoperă toate tipurile de activități economice, iar distribuitorii autorizați au stocuri de aparate de marcat noi.

De asemenea, o mare parte dintre operatorii economici au achiziționat și instalat aparate de marcat cu jurnal electronic, iar perpetuarea acestei situații ar duce la discriminarea operatorilor economici corecți.


Etichete comerciantisanctiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live