Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iunie 2021
Vizualizari: 617
Comentează add

Reuven Rivlin: Un elicopter, două state, şapte victime, șapte familii pe care le-a legat soarta pentru eternitate.

Comemorarea soldaților morți în 2010 în accidentul aviatic din M-ții Bucegi

radiojurnal

FOTO: facebook.com/IsraelinRomania

Statul Israel îi va sprijini veșnic pe soția și pe fiul locotenent comandorului Ștefan Claudiu Dragnea, a afirmat astăzi președintele Reuven Rivlin, care a participat la ceremonia religioasă de la monumentul ridicat în comuna brașoveană Şimon în memoria militarilor decedați în tragedia aviatică din 2010 în munții Bucegi.

Înaltul oficial a vorbit despre țara noastră ca despre un aliat special și a subliniat prietenia adevărată dintre cele două state care, spune el, începe cu istoria iudaismului în România și continuă până astăzi.

Cea mai bună cale de comemorare și respectare a eroilor căzuți este să le urmăm exemplul și să ne atașăm dragostei lor de patrie, a afirmat președintele Reuven Rivlin.


Reuven Rivlin: Un elicopter, două state, şapte victime, șapte familii pe care le-a legat soarta pentru eternitate.


Realizator: Un mesaj pentru cei prezenți la Şimon a transmis și președintele Klaus Iohannis.

El subliniază că tragedia a evidențiat conexiunile interumane puternice dintre cele două națiuni, având în vedere că unul dintre eroii comemorați era descendent al unei familii originare din România, greu încercate în marea tragedie a secolului XX, Holocaustul.

Președintele Klaus Iohannis susține, de asemenea, că este nevoie de continuarea și consolidarea relațiilor bilaterale excelente, ținând cont de faptul că statul Israel este partener de interes strategic pentru România.

În urmă cu 11 ani, pe 26 iulie, un elicopter al forțelor aeriene israeliene, aflat într-un zbor de instrucție ca parte a unui exercițiu comun, s-a prăbușit la poalele munților Bucegi. Toți cei șapte militari aflaţi la bord au murit.

FOTO: Președintele Reuven Ruvi Rivlin - ראובן רובי ריבלין, Șefii Forțelor Aeriene din Israel și România, oficiali și 100 de membri ai familiilor i-au comemorat astăzi pe cei 7 militari căzuți la datorie în accidentul de elicopter de la Șimon. SURSA FOTO: facebook.com/IsraelinRomania

Simon 1

(RS)


Etichete ceremoniicomemoraremuntii bucegitragedie aviaticaisraelsimonbrasovreuven rivlinromaniavictimeklaus iohannis(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live