Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

21 Decembrie 2020
Vizualizari: 216
Comentează add

Comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989, la Arad

ioan-suciu

 Foto: Arhivă/ Ioan Suciu.

Cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, la Consiliul Judeţean din Arad au fost comemoraţi eroii Revoluţiei. În holul instituţiei va fi amplasată o plachetă dedicată celor care şi-au pierdut viaţa în acele zile.
 
Liderul Revoluţiei din Arad, actorul Valentin Voicilă, spune că acest oraş a fost primul după Timişoara care s-a ridicat împotriva dictaturii ceauşiste.
 
Valentin Voicilă: În acele zile, Aradul era un oraş nu mare, foarte mare, avea 210 mii de locuitori şi era un oraş închis şi Aradul s-a ridicat alături de Timişoara, din data de 20, seara a început totul, şi a continuat în data de 21. Viaţa ne obligă să fim mai atenţi la ceea ce am trăit. Tinerii, deocamdată, nu conştientizează, dar nici nu le doresc să ajungă în acele momente grele în care să înţeleagă ce s-a întâmplat atunci, pentru că vor fi obligaţi să privească lucrurile faţă-n faţă.
 
Realizator: Evenimentele continuă de la ora 18:00 la Monumentul Eroilor din Arad - transmite corespondentul RRA Ioan Suciu.
 
(PH)

Etichete Revolutia din 1989Consiliul Judeţean din AradValentin Voicilă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live