Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

21 Ianuarie 2020
Vizualizari: 761
Comentează add

Pogromul din 1941 din Bucureşti a fost generat în contextul rebeliunii legionare, iar numărul victimelor din rândul populaţiei evreieşti a fost estimat de istorici la circa 120.

Comemorare la Bucureşti a victimelor pogromului legionar din ianuarie 1941

angela-cerven

 Foto: Arhivă.

Victimele Pogromului legionar de la Bucureşti din 21-23 ianuarie 1941 au fost comemorate, astăzi, în Capitală. La Monumentul Victimelor Holocaustului din Piaţeta "Doctor Alexandru Şafran" a fost organizată o ceremonie religioasă.

"Nu putem uita victimele, oameni nevinovaţi care au fost ucişi atunci, în condiţii absolut îngrozitoare: smulşi de la casele lor sau de la locurile de rugăciune. Era Cartierul Evreiesc, format din două artere principale - Văcăreşti şi Dudeşti. Aici au avut loc cele mai urâte lucruri: s-au spart vitrine, s-au jefuit magazine. Ne gândim cu durere la cele întâmplate şi vrem să respectăm această obligaţie pe care o avem faţă de generaţiile trecute şi să îi pomenim ori de câte ori este cazul", a declarat Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Programul comemorativ a mai cuprins manifestarea "Pogromul antievreiesc din 1941 şi recrudescenţa antisemitismului astăzi", organizată la Sinagoga Mare, şi deschiderea expoziţiei de pictură "Umbre din infern", la Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România "Academician Nicolae Cajal".

Pogromul din 1941 din Bucureşti a fost generat în contextul rebeliunii legionare, iar numărul victimelor din rândul populaţiei evreieşti a fost estimat de istorici la circa 120 de persoane.


Etichete pogromevreivictimelegionarAurel VainerFederaţia Comunităţilor Evreieşti din România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live