Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iunie 2018
Vizualizari: 1450
Comentează add

Peste 700 de persoane au fost rănite şi 6 au murit în confruntările sângeroase, din 13-15 iunie '90, dintre manifestanţii din P-ţa Universităţii şi minerii veniţi din Valea Jiului.

Comemorare în Piaţa Universităţii a Mineriadei din 13-15 iunie 1990

radiojurnal

  Mineriada din 1990.  Foto: Arhivă.

Membrii Asociaţiei "21 Decembrie 1989", cei ai "Victimelor Mineriadelor", dar şi rude şi prieteni ai celor care au murit sau au fost răniţi în evenimentele din iunie 1990 s-au întâlnit miertcuri, 13 iunie, în Piaţa Universităţii din capitală, unde au participat la un moment comemorativ.

Ca în fiecare an, la întâlnire a fost prezent şi pianistul Dan Grigore, care încă din anii '90 a militat pentru aflarea adevărului în ceea ce priveşte Revoluţia şi Mineriadele.

"Derapajele ne duc înapoi şi avem un bogat sortiment de mineriade: mineriade de catifea, mineriade de pânză de sac, mineriade de noua limbă de lemn. Când spunea bătrânul Ion Raţiu, în '90, să nu ne lăsăm mituiţi era extrem de simplu atunci. Acum s-a complicat discursul, s-au complicat taberele, sunt tot soiul de fake news-uri care manipulează, care instigă, care confiscă discursuri, valori. Numai adevărul ne poate elibera, numai adevărul ne poate conduce către o ţară normală şi câte un program din acesta, adevărat!", consider[ Dan Grigore.

Conform datelor oficiale, aproape 750 de persoane au fost rănite şi şase au murit în urma confruntărilor sângeroase, din 13-15 iunie, dintre manifestanţii din Piaţa Universităţii şi minerii veniţi din Valea Jiului la Bucureşti.


Etichete Asociaţia "21 Decembrie 1989""Victimelor Mineriadelor"Dan GrigoreIon Raţiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live