Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 426
Comentează add

Comemorare în Franţa în memoria celor trei persoane ucise cu arma albă, joi dimineață, în Catedrala Notre-Dame din Nisa.

Comemorare în Franţa în memoria celor trei persoane ucise cu arma albă

florin-lepadatu

Arhivă foto. Agerpres/AFP.

Clopotele tuturor bisericilor catolice din Franța au început să bată la ora locală 15:00 în memoria celor trei persoane ucise cu arma albă în această dimineață în Catedrala Notre-Dame din Nisa de un islamist radical.

Corespondent noastră, Daniela Coman, vine cu cele mai noi informații.

Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman - „Autoritățile franceze au anunțat cu puțin timp în urmă că autorul atentatului de la catedrala din Nisa este un tânăr tunisian, care a ajuns recent în Franța, unde a cerut azil. Președintele Emmanuel Macron a sosit în această după-amiază la Nisa și a discutat aproape o oră în stradă cu reprezentanți ai autorităților locale și cu polițiștii care au intervenit pentru anihilarea teroristului de la catedrală. El este așteptat să vorbească în scurt timp. Alte două incidente de natură teroristă sunt semnalate astăzi de mass media franceze. Polițiștii au împușcat mortal un bărbat în apropiere de orașul Avignon, din sudul Franței, după ce acesta amenințase trecătorii cu o armă. Potrivit postului Radio Europe 1,  bărbatul ar fi strigat ''Allah este cel mai mare!'', așa cum a făcut-o și teroristul care a ucis trei oameni la Nisa, iar în Arabia Saudită un agent de securitate de la consulatul francez a fost atacat tot astăzi cu cuțitul, fiind rănit. Franța face apel la cetățenii săi din Arabia Saudită să fie vigilenți.”


Etichete comemorarefrantaarmaalba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live