Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

23 Ianuarie 2015
Vizualizari: 2065
Comentează add

La Muzeul Satului din capitală au avut loc, vineri, două simpozioane, dedicate comemorării victimelor pogromului legionar antievreiesc.

Comemorare a victimelor pogromului legionar antievreiesc

angela-cerven

Aurel Vainer. Foto: Arhivă.

Referindu-se la tragicele evenimente din zilele de 21 - 23 ianuarie 1941, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, a declarat că lecţiile istoriei nu trebuie uitate, pentru a nu se repeta.

Fapte petrecute în trimpul pogromului legionar au fost reamintite de participanţii la simpozioanele "Demnitate umană în timpul Holocaustului din România" şi "Pogromul de la Bucureşti", desfăşurate la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Acestea au deschis seria manifestărilor dedicate evenimentelor petrecute în urmă cu 74 de ani.

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer:

"Am vorbit dar am şi venit cu sprijinul Muzeului Satului unde am ţinut toată manifestarea, unde în afară de comunicări şi mesaje, s-a putut viziona o expoziţie foarte relevantă despre oameni şi cele întâmplate atunci. Iar partea finală a fost cu totul de excepţie pentru că am putut veni la faţa locului, acolo unde au fost, poate, paginile cele mai crunte din aceste zile al pogromului legionar", a spus Aurel Vainer.

Participanţii la manifestările de vineri au subliniat importanţa păstrării amintirii perpetue a celor care şi-au pierdut viaţa în tragicele evenimente din ianuarie 1941 pentru a contribui la cunoşterea corectă a istoriei şi a preveni ororile acesteia.


Etichete pogromevreicomemorareAurel vainerlegionarivictimeMuzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"orori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live