Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

5 Noiembrie 2010
Vizualizari: 2295
Comentează add

Din cauza condiţiilor de piaţă, combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi va renunţă la funcţionarea unuia din cele două furnale, care sunt folosite în prezent.

Combinatul siderurgic din Galaţi îşi reduce producţia

maria-mandita-galati

Din cauza condiţiilor de piaţă, combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi va renunţă la funcţionarea unuia din cele două furnale, care sunt folosite în prezent.

Potrivit unui comunicat de presă al combinatului siderurgic, începând cu data de 19 noiembrie, "ArcelorMittal Galaţi îşi va ajusta producţia din cauza condiţiilor de piaţa din regiune, în special cele din Turcia".

În acest context, reducerea producţiei se va face prin operarea cu un singur furnal, pentru o perioadă de cel puţin două luni.

Deşi purtătorul de cuvânt al combinatului nu a precizat care din cele două furnale va fi închis, surse sindicale indică renunţarea la Furnalul nr. 3, în timp ce Furnalul nr. 4 va continua să funcţioneze.

În prezent, la cel de-al treilea furnal, Furnalul nr. 5, se desfăşoară ample lucrări de modernizare estimate la aproximativ 53 de milioane de euro.

Lucrările urmează să se finalizeze anul viitor, când Furnalul nr. 5 va fi pus în funcţiune.

Totodată, aceleaşi surse sindicale susţin că, tot pe fondul "condiţiilor de piaţă", administraţia combinatului a mai decis şi că toţi cei 9.300 de angajaţi ai combinatului să plece, prin rotaţie, câte 20 de zile, în concediu de odihnă, în noiembrie, decembrie dar şi în ianuarie.


Etichete Ştiri Sud-Estcombinatreducere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live