Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Neguţ

5 Martie 2013
Vizualizari: 1996
Comentează add

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea va avea o nouă conducere, posibil chiar românească, până la jumătatea lunii martie, a anunţat ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Combinatul Oltchim "va avea o nouă conducere"

daniel-negut

Foto: Arhivă.

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea va avea o nouă conducere, posibil chiar românească, până la jumătatea lunii martie, a anunţat ministrul economiei, Varujan Vosganian, care a mai precizat că administratorii judiciari de la Oltchim vor prezenta peste o săptămână raportul detaliat cu privire la cauzele au dus la situaţia în care se află acum compania.

Ministerul economiei a anunţat într-un comunicat că a început acţiunea de recrutare şi selecţie a administratorilor pentru companiile Electrica, Transelectrica şi pentru Complexul energetic Hunedoara, care au capital majoritar de stat. 

Ministrul Varujan Vosganian a explicat de ce salvarea Oltchim ar fi o premieră pentru companiile româneşti care au capital de stat. 

"Dacă reuşim cu Oltchim, ar fi prima mare companie de stat care reuşeşte să se salveze prin procedura de insolvenţă, pentru că în acest fel am blocat creşterile de dobânzi, am blocat lipsa de furnizare a utilităţilor şi am început să luăm toate contractele să le revizuim, să le denunţăm pe cele care nu sunt corecte" spune ministrul Varujan Vosganian.

Ministerul economiei a informat că a publicat un anunţ în câteva ziare din ţară şi străinătate în vederea stabilirii candidaţilor pentru consiliile de administraţie de la Electrica, Transelectrica şi Complexul energetic Hunedoara.

Comunicatul de acum vine în continuarea celor din 12 februarie, pentru recrutarea şi selecţia de administratori pentru companiile Romgaz, Transgaz şi Nuclear Electrica.

În plus, ministerul economiei a postat pe site-ul său în ultimele săptămâni textul unor hotărâri de guvern pentru aprobarea strategiilor de vânzare a unor pachete de acţiuni nou emise prin ofertă publică de majorare a capitalului social, inclusiv pentru cele trei companii energetice prezente şi în anunţul de marţi.

Analistul economic Aurelian Dochia salută deciziile ministerului economiei. 

"Apreciez faptul că Ministerul Economiei a hotărât în sfârşit să treacă la fapte, simultan, într-adevăr, pentru un număr mare de societăţi. Asta cred că poate să creeze o anumită presiune pe administrarea operaţiunilor, dar dacă este bine organizată poate să fie îndeplinită, şi eu cred că aceste două - identificarea mangaerilor privaţi şi lansarea vânzării unui pachet minoritar în vederea majorării de capital - pot să fie realizate cu succes, păstrând caracterul strategic al sectorului energetic" a mai spus Analistul economic Aurelian Dochia.


Etichete OltchimElectricaTranselectricaComplexul energetic HunedoaraVarujan VosganianRomgazTransgazNuclear Electrica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live