Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ: LA MULTI ANI, ROMANIA!(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

24 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1363
Comentează add

Decizia a fost luată joi de Consiliul de Administraţie al companiei, la propunerea ministerului economiei, ca soluţie de redresare a Oltchim.

Combinatul Oltchim intră în insolvenţă

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Combinatul Oltchim din Râmnicu-Vâlcea intră în insolvenţă.

Decizia a fost luată joi de Consiliul de Administraţie al companiei, la propunerea ministerului economiei, ca soluţie de redresare a Oltchim.

Liderii de sindicat ameninţă însă, cu noi proteste, dacă Guvernul nu-şi va lua până luni angajamentul unui sprijin financiar în valoare de 45 de milioane de euro.   

Aceasta este de fapt şi condiţia impusă de către sindicalişti în cadrul Consiliului de Administraţie şi sindicaliştii aşteaptă în momentul de faţă semnătura premierului Victor Ponta pe memorandumul aprobat miercuri în şedinţa de guvern, conform căruia insolvenţa s-a realizat cu asigurarea unui sprijin financiar în valoare de 45 de milioane de euro.

În caz contrar, toţi sindicalişti susţin că vor ameninţa cu noi proteste.

În cadrul şedinţei de joi s-a mai decis continuarea activităţii cu efectivele de la această oră până la acordarea acestui sprijin financiar.

Totodată, luni se vor purta noi negocieri la Bucureşti în vederea acordării acestor bani cu băncile dar şi pentru punerea în aplicare a planului de asistenţă de urgenţă.

Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL, companie reprezentată de Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring RPRL, reprezentată prin partener coordonator Niculaie Bălan, în urma unei hotărâri a Consiliului de Administraţie al societăţii vâlcene de joi, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti. 

Preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Oltchim a fost numit consilierul în cadrul Ministerului Economiei, Nicolae Turdean.

Administratorii provizorii ai societăţii Oltchim sunt expertul în cadrul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie Mihai Obăcescu şi consilierul Nicolae Turdean.


Etichete Râmnicu VâlceaguvernOltchiminsolvenţăsindicat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live