Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

21 Martie 2018
Vizualizari: 911
Comentează add

Combinatul din Galați ar putea fi scos la vânzare de către Grupul ArcelorMittal în contextul în care acesta intenţionează să achiziţioneze combinatul Ilva din Trento, Italia.

Combinatul ArcelorMittal Galați "ar putea fi scos la vânzare"

maria-mandita-galati

Siderurgist. Foto: wikimedia.org

Combinatul ArcelorMittal Galați ar putea fi scos la vânzare de către Grupul ArcelorMittal în contextul în care acesta intenţionează să achiziţioneze combinatul Ilva din Trento, Italia, cel mai mare combinat siderurgic din Europa.

Având în vedere capacitatea mare de producţie a combinatului din Italia, Comisia Europeană i-a transmis grupului ArcelorMittal posibilitatea ca acesta să deţină o poziţie dominantă pe piaţa europeană de oţel, situaţie ce ar putea fi echilibrată prin renunţarea de către ArcelorMittal a altor puncte de producţie din Europa, combinate care ar putea fi scoase la vânzare.

Surse neoficiale indică faptul că deja grupul ArcelorMittal a transmis Comisiei Europene o listă cu combinatele pe care le-ar putea scoate la vânzare, printre care s-ar afla şi combinatul ArcelorMittal Galaţi. La rândul său, Comisia Europeană ar trebui să dea un răspuns, până cel târziu pe 25 mai, existând însă şi varianta ca instituţia europeană să nu accepte combinatele propuse şi să solicite o altă listă.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi au refuzat să comenteze în vreun fel toate aceste informaţii. Pe de altă parte, angajaţii combinatului vehiculează zvonuri privind cumpărarea ArcelorMittal Galaţi către investitori ucrainieni sau chinezi, în timp ce  sindicatele din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi spun că nu au fost informate cu privire la acest subiect, motiv pentru care au solicitat o întâlnire cu conducerea adminsutraţiei, pentru lămuriri.

Pe de altă parte, Grupul ArcelorMittal a anunţat că a transmis o propunere către Comisia Europeană privind un pachet de compensare pentru a face obiectul unor teste de piaţă. „Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurențială legată de intenţia noastră de a achiziţiona Combinatul Ilva. Înțelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piață. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni”, a transmis Grupul ArcelorMittal.

Combinatul siderurgic din Galaţi a fost privatizat în anul 2001, pe când avea 27.000 de angajaţi. În prezent, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi are 5.500 de angajaţi la care se adaugă alţi 1.500 de angajaţi ai altor firme terţe care lucrează pe platforma siderurgică.


Etichete Combinatul ArcelorMittal Galațivânzare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live