Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

12 Iulie 2017
Vizualizari: 832
Comentează add

În luna martie, o monedă de aur, cu o greutate totală de 100 de kg şi valorând aproximativ 4 milioane de dolari, a fost furată din Muzeul Bode din Berlin.

Comandouri din Germania au reţinut suspecţi de furtul a 100 de kg de aur

rador

"Marea frunză de arţar"          Foto: mint.ca/store.

Comandouri ale forţelor speciale din Germania au arestat mai multe persoane miercuri, în timpul unei operaţiuni desfăşurate la Berlin într-un caz spectaculos de furt.

În luna martie, o monedă de aur, cu o greutate totală de 100 de kg şi valorând aproximativ 4 milioane de dolari, a fost furată din Muzeul Bode din Berlin.

Moneda canadiană realizată din aur, numită "Marea frunză de arţar", are gravat pe ea chipul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Moneda are un diametru de 53 de cm şi o grosime de 3 cm, fiind înscrisă în Cartea Recordurilor pentru gradul de puritate al aurului, cel mai mare înregistrat vreodată până acum.

Preţioasa monedă a fost împrumutată Muzeului Bode din Berlin în decembrie 2010, de unde a fost furată de un grup de hoţi care au intrat printr-una din ferestrele clădirii muzeului. Potrivit poliţiei germane, este posibil ca imediat după furt jefuitorii să fi topit moneda. Muzeul berlinez deţine mai multe colecţii de monede, însumând 540.000 de bucăţi. 


Etichete Muzeul Bodeaurmonedăfurtpuritate extraordinarăBerlin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live