Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iulie 2017
Vizualizari: 871
Comentează add

Comandantul trupelor americane în Europa salută eforturile depuse de România pentru modernizarea Armatei.

Comandantul armatei SUA în Europa: Românie este un aliat de nădejde

radiojurnal

Comandantul trupelor americane în Europa, general locotenent Ben Hodges, a salutat, ieri, eforturile depuse de România pentru modernizarea Armatei. Aflat la Cincu, în judeţul Braşov, unde a participat la una din etapele exerciţiului militar multinaţional "Saber Guardian 2017", oficialul american a reafirmat că Statele Unite sunt implicate în stabilitatea şi securitatea Europei.

Ben Hodges: România demonstrează că este un aliat de nădejde, angajat să continue să-şi modernizeze forţele armate. Evident, vor fi investiţi 2% în Apărare, dar este mult mai mult decât atât. Este vorba despre calitatea tinerilor militari şi a comandanţilor lor în mod real angajaţi să contribuie la securitatea Mării Negre. A fost o nouă demonstraţie de ce România este un aliat atât de important al NATO.

Realizator: Comandantul trupelor americane în Europa, Ben Hodges, a mai spus că Statele Unite sunt angajate să contribuie la securitate în zona Mării Negre şi a fost de părere că exerciţiul "Saber Guardian" nu va duce la escaladarea tensiunilor cu Rusia. Ideea a fost susţinută şi de preşedintele Klaus Iohannis, prezent şi el, ieri, la Cincu. Întrebat de jurnalişti dacă discuţiile despre achiziţionarea rachetelor Patriot şi recentele exerciţii militare tensionează relaţiile cu Moscova, şeful statului a declarat.

Klaus Iohannis: Trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziţii. Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotaţi, ca Armata noastră să beneficieze de dotări moderne eficiente. Este un lucru absolut necesar şi aceste dotări nu sunt gândite, repet, pentru a ataca pe cineva. Ele sunt gândite pentru a ne apăra, pentru a garanta securitatea românilor în România.


Etichete natoromaniacincubrasovsaber guardian 2017suaben hodgesmapnarmata

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live