Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

25 Aprilie 2014
Vizualizari: 1438
Comentează add

Avertizările cu cod portocaliu şi galben de inundaţii şi ploi au fost prelungite până sâmbătă. De vineri seară e puţin probabil că avertizările de ploi puternice să se menţină.

Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, reunit la guvern

petruta-obrejan

Foto: Arhivă Agerpres

Ploi şi vineri şi pericol de inundaţii în cea mai mare parte din jumătatea de sud a ţării.

Meteorologii şi hidrologii au prelungit până sâmbătă, avertizările cu cod portocaliu şi galben emise în acest sens.

La Palatul Victoria s-a reunit Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, în condiţiile în care sunt aşteptate creşteri de niveluri şi debite pentru râuri din nouă judeţe.

Directorul Institutului Naţional de Hidrologie, Daniela Rădulescu, a precizat în cadrul comandamentului organizat la Palatul Victoria când aceste fenomene se vor produce cu o vizibilitate.

"Fenomenele vizate de codul portocaliu se vor produce cu probabilitate mai mare începând de la orele 9:00 pentru 24 de ore", a spus Daniela Rădulescu.

Ploile se opresc la sfârşitul săptămânii

Directorul ANM Ion Sandu preciza la rândul său că de vineri seară e puţin probabil că avertizările cod galben de ploi puternice să fie menţinute.

Mai mult, în zilele de sâmbătă, duminică şi luni ploile se vot opri cu mici excepţii.

"Atenţionarea care urmează este practic pentru zonele de deal şi de munte şi se vor acumula 15-20 de litri pe metru pătrat. Este un pic în diminuare", a spus Ion Sandu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat la rândul său că în urma intervenţiilor în zonele de risc au fost salvate peste 3800 de locuinţe de la inundaţii, întrucât specialiştii de la Apele Române, jandarmii, cei de la ISU, inclusiv locuitorii au reuşit sa ridice diguri de pământ sau de saci de nisip.

Specialiştii au spus că vineri dimineaţă vor actualiza avertizările care sunt deja în vigoare şi au precizat că este foarte posibilă şi emiterea de noi avertizări pentru fenomene imediate.


Etichete inundaţiiprecipitaţiiploisudavertizăricod galbencod portocaliucomandamentsituaţii de urgenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live