Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Martie 2018
Vizualizari: 434
Comentează add

"Acest eveniment arată fără îndoială devotamentul NATO faţă de apărarea întregului flanc estic al Alianţei, de la nord la sud."

Comandamentul Multinaţional al Diviziei Sud-Est

florin-lepadatu

 

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat joi, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită de la Cincu, unde a participat la ceremonia de declarare a capacităţii depline a Comandamentului Multinaţional al Diviziei Sud-Est (HQ-MND-SE), că evenimentul arată fără îndoială devotamentul NATO faţă de apărarea întregului flanc estic al Alianţei, de la nord la sud.

''Ceremonia de azi - anunţarea capabilităţii finale a Comandamentului Multinaţional al Diviziei Sud-Est, este o mărturie a tot ce am realizat până acum ca naţiune, dar şi ca aliaţi, de la Summitul din Ţara Galilor din 2014, care a fost întărit prin Summitul de la Varşovia din 2016.

Acest eveniment arată fără îndoială devotamentul NATO faţă de apărarea întregului flanc estic al Alianţei, de la nord la sud.

Pe drum spre această locaţie, m-am tot gândit cum aş putea să subliniez mai bine eforturile ce au dus la această zi.

Răspunsul constă în trei factori cheie: perseverenţă, atât din partea noastră cât şi a Alianţei, munca tuturor celor implicaţi la toate nivelurile, de la planificare strategică la implementare, şi coordonarea constantă dintre noi şi experţii NATO.

Întregul personal a depus nişte eforturi impresionante de la Ceremonia de Activare din data de 1 decembrie 2015, urmată apoi de Ceremonia de declarare a Capabilităţii Iniţiale din iulie 2016 şi până azi, când putem anunţa cu mândrie atingerea nivelului de Capabilitate Finală a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est'', a precizat ministrul Apărării Naţionale.

Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est, componentă a Structurii de Forţe NATO, se află sub comanda operaţională a Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR).

În cadrul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est îşi desfăşoară activitatea militari din 15 ţări contributoare: Albania, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi România, ţară care şi-a asumat rolul de naţiune cadru.


Etichete Comandamentul Multinaţional al Diviziei Sud-Est

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live