Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iunie 2018
Vizualizari: 479
Comentează add

Peste 20.000 de pompieri şi jandami intervin la această oră pentru remedierea problemelor pricinuite de ploile abundente

Comandament de urgenţă organizat la Ministerul de Interne

radiojurnal

Foto: MAI.

Peste 20.000 de pompieri şi jandami intervin la această oră pentru remedierea problemelor pricinuite de ploile abundente din ultimele trei zile, a anunţat ministrul de interne, Carmen Dan, la un comandament organizat la minister.

Carmen Dan a declarat că siguranţa populaţiei este pe primul plan şi le-a cerut prefecţilor să ceară ceea ce cred că este necesar pentru ajutorarea oamenilor: 


Carmen Dan: Vă rog foarte frumos să rămâneţi concentraţi pe intervenţie, dar să vedeţi şi care sunt nevoile oamenilor din localităţile afectate. Pentru asta trebuie să vorbim cu primarii, să mergem în teren, să fim printre oameni şi să ne asigurăm că au toate cele necesare: alimente şi apă. Sunt cazuri unde oamenii au fost evacuaţi preventiv şi vreau să ştiu sigur că ne-am asigurat că au alimente, îmbrăcăminte, pături. Unde este nevoie putem aduce module speciale pentru cazarea temporară a celor evacuaţi.


Realizator: Amintim că hidrologii au instituit cod roşu de inundaţii pentru bazinul mijlociu şi inferior al râului Târlung, în judeţele Braşov şi Covasna, până la ora 18:00.

Aici se pot produce scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol, în cele două judeţe.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în zona de confluenţă cu râul Negru.

Alte cursuri de apă din zonele pentru care meteorologii au emis avertizări sunt sub coduri portocalii şi galbene. Sunt în vigoare şi avertizări de vreme rea.

Până mâine-dimineaţă va mai ploua în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei şi Maramureşului, dar şi în jumătatea de nord a Munteniei şi zona montană a Olteniei, zone care sunt sub cod galben, în timp ce Moldova şi Carpaţii Orientali şi Meridionali sunt sub cod portocaliu, până diseară la ora 23:00.


Etichete Comandament de urgenţă organizat la Ministerul de Internemaicarmen daninundatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live