Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

5 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1053
Comentează add

Pregătiri ale autorităţilor în cadrul Comandamentului de Iarnă, desfăşurat la Ministerul de Interne.

Comandament de iarnă la Ministerul de Interne

daniela-vasilescu

Foto: Arhivă.

Şeful departamentului pentru situaţii de urgenţă Raed Arafat a avertizat populaţia să fie precaută şi să nu plece la drum dacă nu este neapărat necesar, iar poliţia rutieră a cerut şoferilor să nu circule dacă nu au maşinile echipate de iarnă.

Nu este exclus ca în unele judeţe să fie emis mâine cod roşu de viscol, a anunţat la Comandamentul de iarnă care a avut loc la Ministerul de Interne, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

Meteorologii au atras atenţia că va ninge abundent în aceste zile şi vântul va bate puternic. În acest context nu este exclus ca mâine să fie emis cod roşu de vreme severă imediată în patru judeţe din ţară. 

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie: "Modelele indică intervale de timp în curzul zilei de mâine în care, datorită intensificărilor de vânt ce pot depăşi la rafală chiar 90 km/h, şi în aceste condiţii vizibilitatea va putea fi spre zero, să emitem o avertizare pentreu vreme severă imediată de tip cod roşu, interval începând posibil între orele 8:00 până la ora 14:00 mâine pentru estul judeţului Buzău, vestul judeţului Brăila, partea central-nordică a judeţului Ialomiţa şi extremitatea de sud-est a judeţului Vrancea". 

Angajaţii Ministerului de Interne şi ai armatei sunt pregătiţi să intervină. Sunt mobilizaţi poliţişti, pompieri, jandarmi, dar şi militari cu mijloace tehnice.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a cerut prefecţilor să asigure permanenţa şi să coordoneze din teren intervenţiile, dacă este necesar, astfel încât să nu existe probleme. 

Carmen Daniela Dan: "Să menţineţi într-o bună stare viabilitatea căilor de acces şi de transport, vă concentraţi cu precădere pe siguranţa oamenilor, pe salvarea bunurilor acestora atunci când se impune.  eporter: 1.600 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină în zonele atenţionate de vreme rea".


Etichete deszapezireministerul de interneiarnaviscolgeranmraed arafatsoferi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live