Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

24 August 2016
Vizualizari: 4083
Comentează add

Colonelul Daniel Petrescu, veteran al teatrelor de operații, a preluat de astăzi comanda Brigăzii 2 Infanterie Rovine de la Craiova.

Comandă nouă la cea mai titrată brigadă a forțelor terestre

radu-dobritoiu

Foto Radu Dobritoiu

Colonelul Daniel Petrescu, veteran al teatrelor de operații, a preluat de astăzi comanda Brigăzii 2 Infanterie Rovine de la Craiova.

Probabil cea mai experimentată brigadă din forțele terestre are de astăzi un nou comandant: colonelul dr. Daniel Petrescu, ofițer veteran al teatrelor de operații din Irak și Afganistan. Colonelul Daniel Petrescu a revenit recent de la un curs de pregătire din Statele Unite, curs ce a continuat carierea profesionala pe linie de pregătire a fostului comandant al Batalionului 2 Infanterie Călugăreni.

Cu un doctorat în științe și informații militare, o engleză perfectă și o modestie greu de găsit la un comandant, colonelul Daniel Petrescu comandă de astăzi brigada care l-a consacrat pe actualul șef al Statului Major General al Armatei României. Și va comanda implicit și celebrul Batalion 26 Infanterie Scorpionii Roșii, unitate cunoscută sub cognomenul de Scorpionii Roșii.

Brigada 2 Cmandant PetrescuÎn 2005, maiorul (pe atunci) Daniel Petrescu a fost alături de Radio România în implementarea unei operațiuni umanitare coordonată de MApN în colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune: Copiii pentru copii. Și, îmi aduc aminte că, alături de maiorul Daniel Petrescu, am împărțit jucării în cinci grădinițe din aria de responsabilitate a trupelor românești din Provincia Dhi Qar. Nu a fost ușor pentru că în permanență ne-am aflat în atenția milițiilor insurgente care erau nemulțumite de acțiunea noastră. Erau jucării donate de copii români cu ajutorul studiourilor regionale ale Postului Public de Radio pentru copii irakieni, jucării transportate în Irak cu ajutorul aronavelor Hercules-C 130 ale Forțelor Aeriene Române.

Și am împărțit aceste jucării împeună, umăr la umăr, cu maiorul Daniel Petrescu. Prima acțiune umanitara în totalitate românească în zona de operații a batalionului românesc. 80% dintre copii primeau PRIMA JUCĂRIE DIN VIAȚA LOR.

Jucarii Irak Radu Dobritoiu

Vă mulțumesc domnule colonel Daniel Petrescu pentru că ați fost alături de Radio România în acea misiune umanitară. Succes în comanda Brigăzii 2 Infanterie Rovine!


Etichete colonel Daniel Petrescucomanda Brigada 2 Infanterie Rovinecomandant Brigada2

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live