Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

15 Februarie 2012
Vizualizari: 2269
Comentează add

Fragmente întregi s-au desprins din partea superioară a Colosseumulului din Roma din cauza formării gheţii şi a topirii acesteia în timpul zilei. Experţii au numărat aproximativ 3 mii de fisuri în zidurile amfiteatrului antic.

Colosseumul din Roma, afectat de îngheţ

beatrice-braileanu

Colosseumul din Roma. Foto: Arhivă.

Colosseumul, cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman, a fost închis pentru turişti în weekend şi nu se va deschide mai devreme de joi datorită stratului de gheaţă care a acoperit aleile.

Când autorităţile au vrut să deschidă Colosseumul, duminică dimineaţă, unul dintre ghizi a alunecat şi şi-a rupt un picior, motiv pentru care deschiderea sitului istoric a trebuit amânată.

Pe termen lung, pericolul cel mai mare nu îl reprezintă însă gheaţa, ci posibila cădere a unor părţi din pereţi.

Fragmente întregi s-au desprins din partea superioară a Colosseumulului din Roma din cauza formării gheţii şi a topirii acesteia în timpul zilei, când temperaturile cresc în comparaţie cu cele din timpul nopţii, potrivit La Repubblica.

În zidurile Colosseumulului din Roma experţii au numărat aproximativ 3.000 de fisuri.

Lucrările de restaurare a acestui monument istoric ar urma să înceapă în martie anul acesta.

Alte situri arheologice din Roma, care au fost închise din cauza vremii nefavorabile, au fost redeschise marţi publicului.
 
Printre acestea, presa italiană menţionează Termele lui Caracalla, Forumul Roman, Palatine Hill, Ostia Antică şi Via Appia.

Din cauza ninsorilor abundente, autorităţile din Roma au închis încă de săptămâna trecută pentru câteva zile instituţiile de învăţământ preuniversitar şi au interzis circulaţia cu motoretele prin oraş, dar aceste interdicţii au fost ridicate marţi.

În ciuda criticilor venite din partea opoziţiei, primarul Romei Gianni Alemanno consideră că autorităţile municipale au făcut faţă zăpezii.


Etichete monument istoricColosseumRomagergheaţăfisurirestaurare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live