Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 341
Comentează add

Colegiul Medicilor precizează că modificarea pe care o solicită nu urmărește în niciun caz suspendarea malpraxisului sau instituirea unui fel de imunitate a medicului.

Colegiul Medicilor propune adoptarea unor reglementări în domeniul sanitar

florin-lepadatu

        Foto: Arhivă RRA

Colegiul Medicilor din România propune adoptarea unor reglementări în domeniul sanitar, prin care personalul care îngrijește pacienții infectați cu SARS-CoV-2 să nu mai aibă restricții de acordare a asistenței medicale numai în domeniul competenței înscrise în avizul de liberă practică.
 
Concret - explică președintele organizației, profesorul doctor Daniel Coriu - mulți medici aflați în prima linie în lupta împotriva pandemiei nu sunt apărați în exercitarea profesiei de nicio reglementare care să acopere situațiile în care, deși au o anumită specialitate, este nevoie să depășească această competență, mai ales pe fondul unor resurse medicale limitate, inclusiv umane.
 
Colegiul Medicilor precizează că modificarea pe care o solicită nu urmărește în niciun caz suspendarea malpraxisului sau instituirea unui fel de imunitate a medicului.
 
Doctorii nu vor decât reglementarea prin acte concrete a activității lor în situațiile excepționale care apar în pandemie.
 
Propunerea a fost prezentată ministrului sănătății Nelu Tătaru, care a spus că va iniția demersurile pentru elaborarea unui act normativ în acest sens.
 
 

Etichete Colegiul Medicilorreglementari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live