Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 183
Comentează add

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, prof.dr.Cătălina Poiană: Vaccinarea reprezintă unul dintre instrumentele importante pt gestionarea cât mai eficientă a pandemiei.

Colegiul Medicilor din Bucureşti - Scrisoare deschisă"Strigăt de disperare”

radiojurnal

    Foto: Arhiva/ facebook.com/igsu.situatiideurgenta

Colegiul Medicilor din Bucureşti a transmis o scrisoare deschisă adresată tuturor românilor, intitulată "Strigăt de disperare".

Redactorul RRA, Adriana Turea, are mai multe detalii.


Adriana Turea: Reprezentanţii organizaţiei profesionale spun că medicii sunt disperaţi pentru că zi de zi pierd sute de pacienţi care mor în spitalele româneşti, pentru că oricât de multe eforturi ar face, această boală COVID le ia pacienţii, pentru că, din păcate, de prea multe ori au auzit: nu pot să respir, nu sunt vaccinat. Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, prof. dr. Cătălina Poiană, dă asigurări că informaţiile furnizate privind vaccinarea se bazeaza pe dovezile ştiinţifice pe care le au la dispoziţie în momentul comunicărilor, iar relaţia dintre medic şi pacient este bine să se bazeze pe încredere. Totodată, aceasta menţionează că şi o persoană vaccinată se poate îmbolnăvi, şi o persoană vaccinată poate dezvolta forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV-2, dar proporţia acestor cazuri este mult mai mică în rândul persoanelor vaccinate faţă de cele nevaccinate. Profesor dr. Cătălina Poiana mai adaugă că ştiinţa şi medicina bazată pe dovezi ne spun, inclusiv prin vocile forurilor internaţionale de referinţă în domeniul sănătăţii, că vaccinarea reprezintă unul dintre instrumentele importante pentru gestionarea cât mai eficientă a pandemiei COVID-19.


Etichete Colegiul Medicilor din Bucureştiscrisoare deschisă"Strigăt de disperare",

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live