Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alexandra Olteanu

5 Iunie 2013
Vizualizari: 1204
Comentează add

În U.E.,colectarea selectivă a deşeurilor înregistrează rezultate bune, potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene.

Colectarea selectivă - o analiză la zi Colectarea selectivă - o analiză la zi - Conține audio

alexandra-olteanu

Potrivit acestuia  Austria, Belgia, Danemarca, Germania sau Suedia sunt statele cu cele mai complexe sisteme de colectare şi valorificare a deșeurilor, depozitând mai puțin de 5% din cantitatea produsă. România însă stă prost la acest capitol, alături de Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Polonia sau Italia.

Dacă la capitolul legi şi reglementări stăm bine, în teren suntem departe de a rezolva această problemă. Ce spun  cetăţenii, asociaţiile de proprietari şi operatorii de salubrizare – de ce e atât de mic procentul de deşeuri reciclabile din totalul celor colectate de la populaţie?

Spre exemplu în sectorul 1, unde toate scările de bloc au la dispoziţie containere speciale pentru  hârtie, sticlă şi platic, operatorul de salubrizare strange de la populaţie doar 3% din deşeuri  reciclabile.

O posibilă soluţie există  şi anume containere îngropate şi securizate, aşa cum propune Liga  Habitat a Asociaţiilor de proprietari din România.
 
Ascultaţi un reportaj realizat de Alexandra Olteanu.


Etichete reciclare selectivăUniunea Europeanăcontainere

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live