Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2022
Vizualizari: 222
Comentează add

Ministrul Lucian Romaşcanu i-a promis omologului său Sergiu Prodan că sprijinul României va fi în continuare consistent.

Colaborare România - Republica Moldova în domeniul cultural

radiojurnal

  Lucian Romaşcanu. Foto: Agerpres.

"O singură cultură, doi miniştri" - este principiul care stă la baza colaborării dintre România şi Republica Moldova în domeniul cultural. În cadrul întâlnirii de astăzi de la Bucureşti, ministrul Lucian Romaşcanu i-a promis omologului său Sergiu Prodan că sprijinul României va fi în continuare consistent pentru ca cele mai importante instituţii de cultură din Republica Moldova să-şi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii.


Lucian Romaşcanu: Avem acel acord de ajutor financiar de 100 de milioane de euro către Republica Moldova şi îmi doresc foarte tare să-l sprijin pe ministrul Sergiu Prodan să obţină cât mai mult posibil din acei bani pentru monumentele şi instituţiile culturale din Moldova. Există foarte multă nevoie de colaborare, chiar şi pe proiecte comune, cu UNESCO, deci avem foarte multe lucruri de făcut. I-am promis lui Petru Hadârcă şi domnului ministru Prodan că voi contribui cu tot ce pot pentru restaurarea Teatrului Naţional din Chişinău, care are 100 de ani şi care, din păcate, este într-o stare nu foarte bună - ca să nu zic că foarte rea...


Ministrul Lucian Romaşcanu a mai spus că autorităţile de la Chişinău vor fi sprijinite şi pentru îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul culturii, a transmis reporterul RRA Mihaela Helmis.

Responsabilul moldovean, Sergiu Prodan, a mulţumit pentru tot ajutorul primit până acum de la Bucureşti.


Sergiu Prodan: S-a restaurat Muzeul Naţional de Artă din Chişinău, Sala cu orgă din Chişinău, s-a construit pe loc viran, de la zero, Teatrul Dramatic din Cahul şi multe alte acţiuni care au fost întreprinse şi se întreprind în continuare. Deci, pe durata tuturor acestor ani am simţit suportul României, indiferent de ce culoare sau coloratură politică avea o guvernare sau alta.


Etichete ColaborareRomânia - Republica Moldovadomeniul cultural,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live