Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

16 August 2011
Vizualizari: 1364
Comentează add

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Washington din Seattle, aplicarea de cofeină pe piele ar putea contribui la prevenirea apariţiei cancerului. Cofeina absoarbe razele ultraviolete, acţionând ca un ecran solar.

Cofeina "ajută la prevenirea cancerului de piele"

razvan-stancu

Foto: Reuters Arhivă.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Washington din Seattle,  cofeina are anumite virtuţi contra cancerului de piele, informează AFP.

Oamenii de ştiinţă, coordonaţi de medicul Masaoki Kawasumi de la Universitatea Washington din Seattle, au modificat genetic câţiva şoareci pentru a reduce la nivelul pielii acestora funcţionarea proteinei ATR.

Proteina ATR joacă un rol cheie în multiplicarea celulelor din piele afectate de razele ultraviolete.

Cercetările anterioare au demonstrat deja faptul că substanţa cofeină inhibă proteina ATR, care, fiind neutralizată, antrenează distrugerea acelor celule.

La şoarecii modificaţi genetic tumorile din piele s-au dezvoltat cu trei săptămâni mai târziu decât la şoarecii din grupul ţintă după ce au fost expuşi la razele ultraviolete pentru care acţiunea proteinei ATR a fost puternic diminuată.

Rezultatele acestui studiu indică faptul că efectele protectoare ale cofeinei contra razelor ultraviolete, deja documentate în studii precedente, se explică probabil prin neutralizarea proteinei ATR în timpul stadiului precanceros, înainte ca tumoarea din piele să se dezvolte complet.

Potrivit cercetătorilor, aplicarea de cofeină pe piele ar putea contribui la prevenirea apariţiei cancerului.

Cofeina absoarbe razele ultraviolete, acţionând ca un ecran solar.

Cancerul de piele este cel mai des întâlnit în Statele Unite, unde peste 1 milion de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an.


Etichete CancercofeinăuniversitateSeattlestudiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live