Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Martie 2018
Vizualizari: 2184
Comentează add

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor a emis coduri portocalii şi galbene de inundaţii pe aproape tot cursul românesc al Dunării, în această perioadă.

Coduri prelungite pe Dunăre până pe 6 aprilie

radiojurnal

 

Din cauza precipitaţiilor căzute în ultimul timp, dar şi a topirii zăpezii, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor a emis coduri portocalii şi galbene de inundaţii pe aproape tot cursul românesc al Dunării, până pe 6 aprilie.

La Galaţi, fluviul a depăşit cota de atenţie, iar faleza ar putea fi inundată în următoarele două zile, ne-a informat corespondentul nostru local, Maria Măndiţă.

Şi la Brăila, Dunărea a depăşit cota de atenţie şi mai are 13 centimetri până la cea de inundaţie. Pimăria a luat deja măsuri pentru a supraînălţa gurile de canalizare din zona Căpităniei Portului.

Hidrologii anunţă, însă, că debitul Dunării va scădea, în zilele următoare. 

Codurile au fost actualizate avându-se în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş).

CODUL GALBEN de inundatii a fost instituit pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porţile de Fier, judeţele: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

CODUL PORTOCALIU pe Dunăre de inundatii vizează sectorul aval Calafat – Olteniţa (judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi) şi sectorul Cernavodă – Galaţi.

Codul Portocaliu a fost prelungit şi pentru Delta Dunării, până pe 6 aprilie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor menţionează că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire şi că pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar că este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.


Etichete dunăreacod portocaliucod galbeninundaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live