Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

16 Septembrie 2014
Vizualizari: 1178
Comentează add

Hidrologii au prelungit până miercuri după-amiază, la ora 14, codul portocaliu de inundaţii, valabil pentru mai multe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Codul portocaliu de inundații, prelungit

mario-balint

Foto: Mario Balint / Arhivă

Hidrologii au prelungit până mâine după-amiază, la ora 14, codul portocaliu de inundaţii, valabil pentru mai multe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie, se arată în avertizarea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor.

30 de case situate în zona inundabilă a localităţii Zlatiţa sunt în pericol, după ce râul Nera a depăşit cota de inundaţie şi apa continuă să crească. 20 de curţi au fost deja inundate.

Copiii şi animalele au fost deja evacuaţi la prieteni şi rude, iar locatarii îndiguiesc locuinţele cu saci de nisip distribuiţi de primăria comunei Socol.

Şcoala din localitate este amenajată special să primească persoanele evacuate.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună acţionează pentru evacuarea familiilor, iar în caz de agravare a situaţiei vor interveni pompierii militari de la secţia Moldova Nouă a ISU Semenic.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din primele evaluări, în Caraş-Severin au fost inundate 9 localităţi, peste 80 de gospodării au fost afectate, 25 de podeţe, 5 poduri şi aproximativ 500 de hectare de teren agricol, dar nu s-au înregistrat victime.

Ploile şi debitul mare al râului Rudărica a distrus, în întregime Complexul Mulinologic de la Rudăria, aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

20 din cele 22 de mori, restaurate în urmă cu 20 de ani de Muzeul Astra din Sibiu, ar putea rămâne nefuncționale, una este distrusă definitiv, iar alte două ar mai putea fi salvate, dar încă nu este certă situația.


Etichete cod portocaliu de inundațiihidrologiTimişCaraş-SeverinZlatiţaNeraSocol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live