Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2015
Vizualizari: 1044
Comentează add

Noile coduri fiscale încurajează crearea a peste 500 de mii de noi locuri de muncă, a afirmat ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, în comisiile reunite de buget-finanţe.

Codul fiscal va genera "peste 500 de mii de noi locuri de muncă"

radiojurnal

Ministrul finanțelor, Darius Vâlcov. Foto: gov.ro.

Noile coduri fiscale încurajează crearea a peste 500 de mii de noi locuri de muncă, a afirmat ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, care a prezentat astăzi noile proiecte în comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului.

El a precizat că vrea să crească veniturile bugetare prin aducerea în economie a locurilor de muncă nefiscalizate.

"La această perioadă, 2015-2020, prevedem o creştere a numărului locurilor de muncă, noi contracte de muncă, 526 de mii. PIB-ul, faţă de situaţia actuală, adică aproximativ 2,6, se vor adăuga 1,7 puncte procentuale, deci vom trece de 4% în 2016, estimând, aşa cum v-am spus, ca din 2018 să nu mai coborâm, în condiţii normale sub 5% creştere economică anual", a spus ministrul finanţelor.

Darius Vâlcov a precizat că măsura reducerii TVA şi a accizei la carburanţi va fi aplicată chiar din acest an.

Pe de altă parte, liberalii cer demisia ministrului de finanţe şi a premierului Victor Ponta, pe care îi acuză că încearcă să transforme Codul Fiscal în instrument politic.

Potrivit viceliderului deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, măsurile prezentate au doar o aparentă tentă liberală.

"Experimente fiscale nefericite propune prin viitorul Cod Fiscal, şi mă refer aici la supraimpozitarea persoanelor fizice autorizate, mă refer la supraimpozitarea micro întreprinderilor, chiar impozitarea pierderilor acestora. Şi atunci stăm să ne întrebăm dacă acest guvern doreşte să lovească în clasa de mijloc, pe care noi liberalii vrem să o protejăm, vrem să o dezvoltăm, cum putem să credităm cu intenţii bune un asemenea guvern?", a afirmat Eugen Nicolăescu. 


Etichete reducere TVAaccizecod fiscalministrul finanţelorDarius VâlcovguvernparlamentopoziţiedemisiiliberaliEugen Nicolăescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live