Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

1 Septembrie 2015
Vizualizari: 638
Comentează add

Codul fiscal este primul pe lista de priorităţi a PSD, în vreme ce liberalii pun accentul pe legea votului prin corespondenţă în esiunea parlamentară care începe astăzi.

Codul fiscal şi votul prin corespondenţă, priorităţi pentru parlamentari

alina-stanuta

Foto: facebook.com/Parlamentul-Romaniei-Camera-Deputatilor.

Noul Cod Fiscal este primul act normativ important pe agenda sesiunii parlamentare care începe astăzi.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spunea ieri că primul pe lista de priorităţi a social-democraţilor este Codul Fiscal.

O altă prioritate pentru PSD este legea salarizării în timp ce legea votului prin corespondenţă este deja în atenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor social-democratul Valeriu Zgonea care va prezenta în curând principiile care vor sta la baza actului normativ.

"Domnul Valeriu Zgonea a spus că a finalizat proietcul de principii care trebuie să se regăsească în acest proiect de lege, care vor fi transmise către autoritatea electorală permanentă, care într-un termen rezonabil să ne trimită la fel partidelor parlamentare o formă pe care să o discută şi să o adoptăm rapid pentru a putea fi aplicată la alegerile parlamentare din 2016", a spus Liviu Dragnea.

Pentru liberali legea votului prin corespondenţă este principala prioritate după cum afirmă copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Aceasta spune că este important ca actul normativ să fie adoptat cât mai urgent.

"Dacă nu o publicăm până în 1 noiembrie, sau mă rog în jurul datei de 1 noiembrie există bineînţeles riscul major să nu poată vota românii din diaspora prin vot, prin corespondenţă la momentul alegerilor parlamentare din 2016", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că liberalii au pregătit mai multe iniţiative privind irigaţiile, învăţământul profesional şi o nouă lege a sănătăţii.

Priorităţile sesiunii parlamentare de toamnă vor fi discutate astăzi şi de coaliţia de guvernare care se reuneşte în şedinţă de la ora 10.00. 


Etichete Codul Fiscalpriorităţile legislativevot prin corespondenţălegea salarizăriidiasporaPSDPNLLiviu DragneaAlina Gorghiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live