Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

3 Septembrie 2015
Vizualizari: 1231
Comentează add

Secretarul general al Asociaţiei Române a Companiilor Petroliere, Daniel Apostol, spune că relaxarea fiscală operată de guvern este bazată mai mult pe consum decât pe investiţii.

Codul fiscal "nu are prevederi care să încurajeze investiţiile în energie"

bogdan-isopescu

Foto: flickr.com. 

Specialiştii din domeniul petrolier sunt nemulţumiţi că noul Cod fiscal nu conţine prevederi care să încurajeze investiţiile în domeniul energiei şi nu ţine seama de criza mondială a ţiţeiului, ce afectează deja sectorul energetic la nivel global. 

Secretarul general al Asociaţiei Române a Companiilor Petroliere, Daniel Apostol, spune că relaxarea fiscală operată de guvern, necesară, de altfel, este bazată mai mult pe consum decât pe investiţii.  
 
"Vom avea votat un nou Cod fiscal care nu aduce nimic altceva decât, ca relaxare fiscală, reducerea TVA şi o păstrare a tuturor taxelor care au fost considerate barieră investiţională: o taxă pe investiţii, numită taxa pe stâlp, o nemodificare a costului forţei de muncă; o nereducere a impozitului pe dividende nu favorizează economia privată", spune Daniel Apostol.  
 
Reducerea taxelor şi regândirea sistemului de impozitare după modelul britanic ar fi măsuri care ar proteja şi economia românească, pe fondul scăderii cu 60% a preţului barilului de petrol - au mai arătat participanţii la dezbaterea organizată astăzi de Comitetul Român al Consiliului Mondial al Energiei.

Etichete Specialiştii din domeniul petroliernoul Cod fiscalsectorul energeticSecretarul general al Asociaţiei Române a Companiilor PetroliereDaniel Apostol,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live