Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 757
Comentează add

Codul de Procedură Fiscală iniţiat de Guvern a fost adoptat astăzi de Senat, după ce ieri a fost votat şi noul Cod Fiscal.

Codul de Procedură Fiscală, adoptat de Senat

alina-stanuta

Foto: senat.ro.

Cea mai importantă prevedere se referă la reducerea TVA pentru toate bunurile şi serviciile de la 24% la 20%, începand cu 1 inuarie 2016.

Cu 67 de voturi pentru, 17 mpotrivă şi cinci abţineri proiectul Codului de Procedură Fiscală a trecut de Senat.

În timpul dezbaterilor, senatorul PNL Mărinică Dincă a criticat prevederile documentului şi, ceea ce spune el, prerogativele sporite ale ANAF.

"Taxele se iau prin acest instrument, Codul de Procedură Fiscală. Aţi auzit în zona publică discutându-se de faptul că ANAF în ultima perioadă a luat măsuri abuzive. Îi permite acest Cod de Procedură Fiscală să ia şi mai bine aceste măsuri abuzive", a spus Mărinică Dincă.

În replică, ministrul finantelor, Eugen Teodorovici, a menţionat că noul Cod de Procedură Fiscală va aduce echilibrul între drepturile şi obligaţiile contribuabililor şi eficienţă în activitatea de administrare a impozitelor şi taxelor.

Eugen Teodorvici a mai adăugat, referindu-se la Codul Fiscal adoptat ieri de Senat, că este un document pentru economia României.

"Acest cod fiscal nu aduce niciun fel de taxă nouă, nu creşte niciun fel de taxă existentă din prevederile anterioare, este un Cod Fiscal pentru români şi pentru economia din România", a declarat Eugen Teodorvici.

Cele două documente vor fi înaintate Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.


Etichete Codul de Procedură FiscalăSenatguvernMărinică DincăPNLEugen TeodorovicitaxeANAF

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live