Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Decembrie 2018
Vizualizari: 274
Comentează add

Românii se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană după participarea la programele de educaţie sau formare profesională.

Codaşi la formare profesională

florin-lepadatu

 

Românii se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană după participarea la programele de educaţie sau formare profesională.

Proporţia persoanelor adulte în vârstă de muncă (15-64 ani), care iau parte la programe de educaţie formală sau non-formală ori la programe de formare profesională (training), a crescut în ultimul deceniu în Uniunea Europeană, de la 35,2 % în 2007 la 45,1 % în 2016, însă România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, cu o rată de participare de doar 7 % în 2016, arată datele publicate luni de Eurostat.

În 2016, cea mai ridicată rată de participare  la programele de educaţie sau formare profesională se înregistra în Olanda (64,1%) şi Suedia (63,8%).

În Austria, Ungaria, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Germania, rata de participare la programele de educaţie sau formare profesională era cuprinsă între 50% şi 60%.

Cele mai scăzute rate de participare  la programele de educaţie sau formare profesională se înregistrau în Bulgaria (24,6%), Grecia (16,7%) şi România (7%).

Adulţii participă în principal la programe de educaţie non-formală, precum cursuri de pregătire profesională care au legătură cu locul de muncă, acestea fiind cele mai multe, precum şi la cursuri de cultură generală sau deprinderi de viaţă, care sunt organizate în afara sistemului de educaţie formală.

 

Etichete Cursuriformaretraining

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live