Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 August 2021
Vizualizari: 392
Comentează add

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate, hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râuri din mai multe bazine hidrografice.

Cod roşu de vijelii în mai multe judeţe ale ţării

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Localităţi din mai multe judeţe au fost aseară sub avertizare cod roşu de vijelie, grindină şi ploi torenţiale. În municipiul Târgovişte, dar şi la Lupeni, în judeţul Hunedoara, vântul a smuls acoperişuri de bloc, câteva autoturisme fiind avariate.
 
Au fost copaci scoşi din rădăcină în Neamţ şi Sibiu, iar, în Bistriţa-Năsăud, o persoană a fost lovită de o grindă. Au fost, de asemenea, mii de gospodării rămase fără curent electric.
 
Probleme s-au înregistrat şi în judeţul Botoşani. Ieri seară tot judeţul Botoşani a fost sub incidenţa a trei avertizări nowcasting cod roşu de vijelii. Au fost frecvente descărcări electrice. Vântul a suflat puternic cu rafale de peste o sută de kilometri pe oră şi a plouat cu averse torenţiale. Au fost semnalate situaţii de urgenţă pe raza municipiului Botoşani, pe raza oraşului Darabani, cât şi a comunelor Cristeşti, Corni, Drăguşeni, Mihai Eminescu, Băluşeni şi Suharău. Pompierii militari şi voluntari au intervenit pentru înlăturarea unor copaci sau stâlpi de electricitate căzuţi pe partea carosabilă sau pe cabluri electrice, pentru evacuarea apei dintr-o intersecţie, dar şi pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un transformator electric.
 
Ca urmare a precipitaţiilor prognozate, hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râuri din mai multe bazine hidrografice, inclusiv Jijia din judeţul Botoşani. 

Etichete hidrologiemeteorologieavertizarecod roșuvijelieinundații

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live