Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 626
Comentează add

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis cea de-a doua avertizare RO ALERT de codul roșu de vânt puternic în județul Prahova.

Cod roşu de vânt puternic în judeţele Prahova şi Sibiu

simona-uta-ploiesti

Foto: Arhivă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis cea de-a doua avertizare RO ALERT de codul roșu de vânt puternic în județul Prahova.

Suntem acum în legătură directă cu corespondenta noastră Simona Uță pentru detalii.

Realizator: Bună seara, tuturor. Da, e vorba de un nou cod roșu, în intervalul orar 18:00- 21:00, după ce primul cod roșu și primul  RO ALERT a vizat intervalul orar 15:30 - 18:00.  RO ALERT, alertarea populație a fost pentru cei care sunt în zona: Azuga, Bușteni, Măneciu, Sinaia și Valea Doftanei. E vorba de un cod roșu de vânt puternic, cu viteză estimată la rafală de 140 - 150 de km pe oră, în special în zona de munte, la altitudini de peste 1.800. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova recomandă tuturor cetățenilor aflaţi în aceste localităţi ca pe durata manifestării acestor nu se deplaseze în apropiere copacilor, panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție, sau dezafectate. De asemenea, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se deplaseze în locuințe sau în spații închise care să le asigură protecția și să închidă ușile ferestrele, și să deconecteze aparatele electrice. Pentru limitarea pagubelor generate de vântul puternic este recomandat, de asemenea, ca mașinile să fi parcate cât mai departe de copaci și de stâlpii de electricitate.
*

Realizator:  O alertă similară, cod roşu de vânt este valabilă până la ora 21:15 şi în judeţul Sibiu. La peste 1.800 de metri altitudine, rafalele de vânt pot depăși 140 - 150 de km pe oră. Corespondenta noastră Carmen Vulcan, reamintește că astăzi din cauza vântului puternic telecabina care urcă la Bâlea Lac nu a funcționat, iar peste 7.000 de locuitori din câteva localități din Mărginimea Sibiului au rămas fără curent electric.


Etichete codrosualerta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live