Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Mai 2019
Vizualizari: 407
Comentează add

Mai multe localități din județul Ialomița și Călărași sunt la această oră sub avertizare locală cu cod roșu de vânt puternic, care poate lua aspect de tornadă.

Cod roşu de vânt puternic în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Mai multe localități din județul Ialomița și Călărași sunt la această oră sub avertizare locală cu cod roșu de vânt puternic, care poate lua aspect de tornadă, ploi torențiale și grindină.

În Ialomița sunt vizate localitățile Ciulnița, Albești și Buiești, iar în Călărași - Dragalina, Dor Mărunt, Perișoru, Ciocănești, Grădiștea, Cuza Vodă, Independența, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Ștefan Vodă și Vâlcelele. âMeteorologii spun ca rafalele pot ajunge la 110 km/oră, iar cantitățile de apă pot depăși 35 l/mp.

Avertizarea cu cod roșu este valabilă până la ora 18:30. 

Este și o avertizare locală cu cod portocaliu în mai multe zone din județul Bacău, până la ora 19:00. Codul vizează aici în mod special ploi torențiale și grindină.

De altfel, mai bine de jumătate din țară este de la prânz sub cod galben de vreme rea. Sunt averse, vijelii și grindină în mai multe județe, iar în unele zone meteorologii emit atenționări de scurtă durată cu cod portocaliu pentru ploi torențiale, vânt cu viteză mare, descărcări electrice și grindină de dimensiuni mari.

Furtunile vor continua și mâine, când temperaturile vor scădea semnificativ - a explicat Dinu Mărăşoiu, de la Administrația Națională de Meteorologie.


Etichete cod roșuvantmeteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live