Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

29 Iulie 2014
Vizualizari: 1755
Comentează add

Hidrologii au emis cos roșu de inundații pentru râurile Gilort, Lotru, Olteţ şi afluentul său, Cerna, ale căror debite vor creşte rapid şi vor depăşi cotele de pericol.

Cod roşu de inundaţii pe râuri din Gorj şi Vâlcea

alexandra-coslea

Foto: Simona Uță/Arhivă

Hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii pentru râurile Gilort, Lotru, Olteţ şi afluentul său, Cerna, din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă până la ora 23.00

Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, a celor estimate se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de pericol pe Gilort amonte s.h. Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe râul Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea), informează hidrologii.

Zeci de gospodării sunt inundate la aceasta oră in comuna vâlceană Lăpuşata.

În zona, râul Cerna a ieşit din matcă, ne-a transmis corespondentul nostru, Ana Maria Cîrstea. 

În judeţul Vâlcea,  mai mult de 50 de case din satul Atârnaţi al comunei Vaideeni au fost inundate, iar alte puncte din localitate sunt afectate de revărsarea răului Luncavăţ.

Continuă să plouă în judeţul Vâlcea

Ploua tare în majoritatea judeţului Vălcea, iar cele mai afectate sunt localitatile din sud, respectiv Lăpuşata, Roşiile şi Copăceni, după cum susţin reprezentanţii ISU Valcea.

Continuă căutările în cazul bărbatului de 71 de ani din Stroeşti despre care se crede că ar fi fost luat de viitură.

De asemenea, reprezentanţii Administratiei Bazinale de Apa Olt impreuna cu cei ai Sucursalei Hidrocentrale Râmnicu Vălcea au luat decizia de a efectua pregolirea acumularii Brădişor prin uzinare si evacuare graduală de debite prin golirea de fund.

Decizia a fost luată ca urmare a producerii obturarii albiei răului Lotru în aval de acumularea Brădişor din cauza creşterii debitelor şi a nivelurilor pe cursurile de apă din zona

Până miercuri la ora 14 este în vigoare şi un cod portocaliu de inundaţii pe cursuri de apă din judeţele Hunedoara, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa şi Ilfov.


Etichete Inundații 2014cod roşuhidrologiinundaţiiGorjVâlceacote de pericol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live